Київські чиновники відчужують дитячі установи охорони здоров'я і спорту, розташовані на Трухановому острові з порушенням Водного та Земельного кодексу. Держарбудінспекція і екологічна інспекція не зупиняють їх рішень через свою корумпованість. Про це на своїй Facebook-сторінці заявив Віктор Глеба - експерт з питань містобудування Національної академії державного управління при Президентові України.

За словами експерта, Водна база "Труханів острів", яка перебувала в комунальній власності, була відчужена у дітей киян на користь іноземців через схему "обслуговування" МЗС - Держуправління справами.

"Під тимчасові дерев'яні будиночки водної бази, ДП обслуговування іноземних представництв отримали земельну ділянку і можливість реконструкції цілісного майнового комплексу під посольство", - роз'яснив ситуацію, що склалася Віктор Глеба. Так, за словами експерта, кияни втратили загальне і майно і землю: "Бюджет і надалі нічого не отримає. Ціна питання = мільйон $".

"Анна Бондар і будівельна мафія прикриваються громадськими активістами-урбаністами, які зірвали конкурс на головного архітектора столиці", - написав Гліба. Йдеться про главу відділу благоустрою Департаменту містобудування та архітектури Києва Ганні Бондар. "Дніпровська перлина, згідно зі стратегією "нової" влади - це дерибан островів Києва", - уклав Гліба, додавши відповідні документи.