Перша леді України, дружина президента Володимира Зеленського Олена Зеленська розповіла про те, що 2020 рік пройшов під знаком приєднання України до "партнерства Біарріц".

Відповідна публікація з'явилася у соціальній мережі Instagram.

"Я задоволена, що цього року Україна стала повноправною учасницею Партнерства і на законодавчому рівні прийняла план заходів щодо реалізації конкретних дій. Настав час зосередитися на його виконанні. Щоб Партнерство ні в якому разі не існувало просто на папері, а дійсно жило і розвивалося в реальних проектах", — написала вона в публікації.

Обговорення відбулося під час засідання комісії із забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків за участю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також Міністрів, їх радників, керівників органів виконавчої влади з гендерних питань та віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної.



Наступний рік знаменує активну роботу над зменшенням розриву в оплаті праці чоловіків і жінок, розвитком безбар'єрного публічного простору, протидією гендерно обумовленому і домашньому насильству і забезпеченням рівного доступу до освіти незалежно від вибору професії для дівчат і юнаків. А також вони хочуть домогтися рівних можливостей для матері і батька щодо Декрету.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Партнерство Біарріц" - це про рівність, рівні права і можливості жінок і чоловіків. Це про руйнування соціальних, економічних, ментальних і фізичних бар'єрів. Курс взято, будемо рухатися по ньому", - підсумувала Зеленська.

Нагадаємо, Зеленська пообіцяла людям з інвалідністю альбом: "Всі рішення"

Як повідомляв "Знай.ua", Олена Зеленська підтримала дух українських ветеранів - ось вони, Нескорені: "Їх приклад - безцінний..."

Знай.ua писав, Олена Зеленська обговорює з послами музеї, поки помирає 6-місячна дівчинка: "Врятуйте життя дитині"