З'явилася інформація, чому алергікам не можна робити щеплення проти коронавірусної інфекції covid-19 в період загострення. Також є дані про те, що алергікам варто утриматися від вакцинації у весняний період цвітіння.

Про це стало відомо завдяки заяві лікаря-консультанта медичних установ, імунолога-алерголога Надії Логіної, яку вона озвучила журналістам.

Вакцинація, фото: GettyImages
Вакцинація, фото: GettyImages

"Якщо у людини є алергії, то їй перед вакцинацією від коронавірусу потрібно підійти до свого лікаря", — розповіла логіна.

Експерт зазначила, що алергікам в період загострення захворювання протипоказана вакцинація. Лікар додала, що фахівці, які роблять щеплення, допоможуть переконатися, що у людини немає алергій, що перешкоджають вакцинації. У випадку, якщо алергія не знаходиться в гострій стадії, щепитися не заборонено.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Алерголог-імунолог Володимир Болибок підтвердив заяву колеги: "Загальні правила: алергіків не прищеплюють в період загострення". Лікар пояснив, що заборона на вакцинацію алергіків під час цвітіння пов'язана з тим, що щеплення може спровокувати загострення захворювання.

Болибок розповів, що якщо у людини були алергії на щеплення, то вакцинацію від коронавірусу також проходити не варто. Він застеріг, що у випадку нехтування цим правилом може статися набряк Квінке або анафілактичний шок.

Раніше повідомляли, Кличко поверне школярів за парти в розпал пандемії: навчання важливіше.

Як повідомляв Знай.uа, Білл Гейтс "чіпував сам себе" і закрив рота конспірологам назавжди.

Знай.uа писав, вакцині "Супутник V" не довіряють через летальні випадки.