Міністерка соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала запровадження накопичувальної пенсії в Україні. Як пояснила членка уряду, вже у 2021 році слід очікувати помітних зрушень у цьому питанні.

Про це вона розповіла після ефіру програми "Свобода слова з Савіком Шустером", відповідаючи на питання журналіста.

Очільниця Мінсоцполітики стверджує, що надзвичайно важливо прийняти "консенсусний консолідований компромісний" закон про запровадження накопичувальної пенсійної системи.

Марина Лазебна, скріншот Facebook
Марина Лазебна, скріншот Facebook

Лазебна зазначила такий очікуваний порядок дій: у 2021 році закон має бути прийнятим, оскільки є "дуже багато домашньої роботи". Так, протягом 2022 року мають бути затверджені усі підзаконні акти, щоб вже з 1 січня 2023 року українці могли накопичувати собі на пенсію.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому членка уряду нагадала, що відповідальність за внески нестиме й роботодавець.

Інший цікавий аспект — те, що для осіб, старших за 50 років на момент запровадження нової системи, участь у ній буде добровільною. Річ у тім, що за період з 50-річного віку до виходу на пенсію людина не зможе накопичити настільки суттєві заощадження, щоб це мало для них безперечний практичний сенс. А ось люди, молодші за 50, альтернативи не матимуть.

Нагадаємо, Міністр Лазебна розповіла, що буде з субсидіями при величезних тарифах.

Як повідомляв Знай.ua, Лазебна розповіла, як зміняться субсидії у 2021 році