Любіть солоденьке, але не охота псувати фігуру? Рішенням може стати смачний десет" Наполеон в келиху " з оригінальною подачею і начинкою. Його по достоїнству оцінять і дорослі, і діти.

Складові на 2 порції десерту:

Наполеон у келиху, скріншот з Instagram
Наполеон у келиху, скріншот з Instagram

100 гр лаваша

1 яйце

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

200 мл молока (1.5% жирності)

13 г кукурудзяного крохмалю (10+3)

170 гр полуничного варення або джему

підсолоджувач

Рецепт приготування:

Лаваш порізати на квадратики і обсушити на плиті на сухій сковороді, щоб він став хрустким. В молоко додати яйце, 10 гр крохмалю + підсолоджувач. Все ретельно перемішуємо і ставимо на плиту, кожен раз помішуючи до загустіння.

Наполеон у келиху, скріншот з Instagram
Наполеон у келиху, скріншот з Instagram

Варення подрібнюємо в блендері, додаємо 3 гр крохмалю і підсолоджувач. Також готуємо на плиті, як і крем.

Збираємо десерт в склянці в наступній послідовності: лаваш - крем - полуничний джем - лаваш - крем - полуничний джем.

Наполеон у келиху, скріншот з Instagram
Наполеон у келиху, скріншот з Instagram

Ми залишаємо просочуватися на 2-4 години (чим більше, тим краще), відмінно було б взагалі на всю ніч, якщо є така можливість. Десерт готовий, можна подавати до столу.

Нагадаємо, з'явився оригінальний рецепт сирників з глазуньей.

Як повідомляв Знай.uа, господині підказали, як приготувати смачні котлети без м'яса.

Також Знай.uа писав, що торт можна приготувати в мікрохвильовці за кілька хвилин.