Тіна Кароль теж приєдналася до святкування 150 річниці від дня народження талановитої поетеси, драматурга, перекладачки, культурного діяча Лесі Українки.

Сьогодні, 25 лютого, на сайті ТСН був підготовлений проект під назвою "Зірки читають вірші". У ньому безліч популярних українців декламують твори поетеси. Тіна Кароль же прочитала вірш, написаний 18 липня 1900 року під назвою "Ви щасливі, пречистії зорі".

"Ви щасливі, пречистії зорі"

Ви щасливі, пречистії зорі,
ваші промені – ваша розмова;
якби я ваші промені мала,
я б ніколи не мовила слова.

Ви щасливі, високії зорі,
все на світі вам видко звисока;
якби я так високо стояла,
хай була б я весь вік одинока.

Ви щасливі, холоднії зорі,
ясні, тверді, неначе з кришталю;
якби я була зіркою в небі,
я б не знала ні туги, ні жалю.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рівно 150 років тому, 25 лютого 1871 року, в родині дворянина Петра Косача і поетеси, дитячої письменниці Ольги Драгоманової-Косач народилася дочка - Лариса Петрівна Косач-квітка, яка згодом стала відомою на весь світ як Леся Українка.

Нагадаємо, Євген Кошовий згадав ювілярку Лесю Українку і відразу защебетал на солов'їній: "Сльози гіркі"

Як повідомляв "Знай.ua", Ольга Сумська на кілька хвилин стала Лесею Українкою: "Як дитиною, бувало…"

Знай.ua писав, Гросу, Мейхер і Анатолій Анатоліч зачитали на солов'їній: Леся, З Днем народження!. Гросу записала чуттєвий відеоролик з декламацією вірша La (Nocturno).