Всеохоплююча хвиля декомунізації триває й надалі. Нині зміни дісталися Дніпровського, Солом'янського та Деснянського районів. Знай.ua відвідали засідання постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків та дізналися, які вулиці та місця відпочинку незабаром змінять свою назву.

Механізаторів – на Генерала Шаповала, Толстого – на Беца

На відміну від станції метро "Петрівка", нині відома усім, як "Почайна", назва станції синьої гілки метро "Площа Льва Толстого" поки що є незмінною. Втім, принцип декомунізації дістався до Троєщини – члени комісії одноголосно прийняли рішення про перейменування вулиці Толстого у Деснянському районі на вулицю Володимира Беца, уродженця Чернігівської області. Це – видатний український анатом і гістолог, педагог, громадський діяч, професор Київського Університету та член багатьох наукових товариств.

Ще одним об’єктом у Деснянському районі став провулок, який пролягає від вулиці Митрополита Володимира Сабодана – безіменному до цього провулку вирішили надати назву Ковтунівський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вулиця Генерала Шаповала віднині існуватиме в Солом’янському районі. Ця назва замінить існуючу зараз – Механізаторів. Герой України Генерал Максим Шаповал – український військовослужбовець, розвідник, генерал-майор Збройних сил України, командир 10-го окремого загону спеціального призначення, що захищав країну у зоні АТО та загинув у 2017 році внаслідок терористичного акту.

Також під "хвилю" перейменувань потрапив провулок Радянський, що у Солом’янському районі. Нова його назва носитиме ім'я Костянтина Михальчука, українського мовознавця та етнографа, члена Київської Старої Громади, Українського Наукового Товариства у Києві, Історичного Товариства Нестора-Літописця. Саме він виступив основоположником української діалектології та є автором багатьох праць з терену мовознавства.

"Якщо чесно, в голові не вкладається, що в Дарницькому районі й досі існує вулиця Російська. Скільки наших хлопців полягло на передовій, а депутатів й по нині навіть совість не гризе…Такі назви в першу чергу мають замінюватися!", – скаржиться киянин Володимир Марковець, що прийшов підтримати проект рішення про перейменування вулиці Механізаторів.

Залізничний сквер та Чернігівська площа

Неподалік від Центрального залізничного вокзалу незабаром має зявитися сквер Залізничний. Відповідний проект рішення під час засідання було прийняте членами комісії. Саме таку назву буде присвоєно скверу біля площі Петра Кривоноса у Солом’янському районі, де розташований усім відомий пам’ятник Паровозу.

"Цей невеличкий скверик – чи не єдине окультурене місце відпочинку в нашому мікрорайоні. Тож вже давно потрібно б було надати йому назву. Хоч і доволі примітивну обрали, та нехай хоч така буде", – каже Петро Олексійович, мешканець Солом'янського району.

А ось в Дніпровському районі з'явиться Чернігівська площа. Точніше, саме таку назву отримає нині існуюча там площа Новоросійська на території Лісового масиву.

Аби усі запропоновані оновлення набули чинності, вони мають пройти фінальний етап – узгодження депутатами Київради.

Також Знай.ua писав про те, що на Хрещатику відбувся найбільший мітинг з часів Революції Гідності.

Раніше Знай.ua писав про справжній колапс, що фактично паралізував рух в столиці. В кількох районах виявилося майже 300 пошкоджених труб.