10 травня о 19:30 в Києві в ACCO International пройде перший турнір світового стандарту зі змішаних єдиноборств. Організаторами турніру виступає Федерація ММА, а також новий MMA-промоушн «F1GHT K1NGS».

На глядачів чекає 14 поєдинків з 28 кращими бійцями України та Європи. Поєдинки супроводжуватимуться шоу-програмою та трансляцією на 500 метрах екранів.

Перед турніром учасники пройдуть процедуру зважування та візьмуть участь у відкритому тренуванні. Переможці в кожній ваговій категорії представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях.

Детально дізнатися про захід, побачити список спортсменів, придбати квитки, можна на офіційному сайті «F1GHT K1NGS»

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Президент Федерації ММА, один з організаторів турніру — Володимир Сорока — занепокоєний вкрай слабкою системою відбору, контролю, присудження перемог у середовищі ММА в Україні. Подібна заангажованість пов'язана з тим, що на комерційних турнірах суддями та рефері є самі організатори (WWFC), що постійно призводить до «підсуджування», витягування «своїх» спортсменів (минулий Кубок Президента по самбо)

Організатори заявляють, що новий турнір F1GHT K1NGS ММА пройде за всіма вимогами світового спортивного товариства з ММА (з англ. — змішані бойові мистецтва). Пари спортсменів, які зійдуться у двобої, буде визначати жеребкування в день зважування, що забезпечить максимальну прозорість турніру. При цьому кожен бій буде вирішальним. Переможці пройдуть далі по сітці та зустрінуться у фіналі сезону — в кінці 2019 року.

Варто зазначити, що однією з серйозних проблем в Україні у сфері ММА на сьогодні є недбале ставлення організаторів турніру та тренерів до здоров'я спортсменів. Звичайною
справою вважається відсутність довідок про стан здоров'я, поверхневий огляд спортсменів перед боєм, ненадання або ж неграмотне надання першої медичної допомоги травмованим
спортсменам.

Олексій Букатін — головний рефері Федерації ММА в Україні та Микола Васильєв — матчмейкер промоутерської компанії Fight Kings заявляють, що на новому турнірі буде забезпечена максимальна медична безпека, спортсмени пройдуть ретельне медобстеження, а також здадуть аналізи на гепатит Б, гепатит С, ВІЛ.

Нагадаємо, що Федерація Професійного ММА України була створена у 2018 році, її Президентом виступає майстер спорту міжнародного класу з дзюдо, Чемпіон Європи та колишній член Олімпійської збірної України — Сорока Володимир.

Основне завдання Федерації — регламентувати проведення турнірів з ММА, забезпечити професійне, об'єктивне та неупереджене суддівство, задати високі стандарти медичного
супроводу змагань і стану здоров'я спортсменів ММА.