Квітень не порадував українців теплом після морозної зими - синоптик Леонід Горбань розповів, яких погодніх сюрпризів очікувати від погоди у травні.

Народний сипонтик поділився прогнозом у коментарі для ТСН.

Травень не надто буде відрізнятися від кітня - погода в останній місяць цієї весни буде мінливою з періодами тепла та похолоданнями із заморозками.

За словами синоптика, те що у 2021 році уся весна видалася холодною - це закономірно. Винуватцем весняних холоді є Сатурн.

"Весна така і повинна бути цього року. 2021 рік під управлінням Сатурна, роки Сатурна все перевертають, в весну вносять зиму. Весна холодна, дерева розпускаються пізно, трава повільно росте. Додатково до цього ще й Великдень цього року пізно, 2 травня. Природна закономірність, що до Великодня ніколи немає тепла", - вважає Леонід Горбань.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Однак не поспішайте засмучуватися і діставати теплі речі - синоптик додає, що у травні будуть теплі дні, наприкінці місяця навіть - спека, однак не обійдеться і без заморозків.

"1-2 травня - буде тепло, 3 травня - очікується дощ, а від 4 травня - до України прийде похолодания із заморозками, яке триматиметься до 7 числа. У період від 8 до 11 травня буде тепло, але похмуро, 12-21 травня - ясно і тепло, 22-23 травня - дощі і наприкінці місяця - спека, в останній день місяця, 30 травня, ітиме дощ", - резюмував Леонід Горбань.

Нагадаємо, раніше Погода 24 квітня в Україні відмотає все до зими-заморозки і дощі

Як повідомляє портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз

Також Знай.uа писав, що Зима повернеться в Україну на Вербну неділю: заллє і приморозить