Для жителів і гостей української столиці з'явилися важливі новини. Так, на площі Ботанічній нанесли нову розмітку, за якою можуть, згідно з правилами ПДР, на рівних правах їздити і автомобілі та велосипеди.

Відомо, що перша така смуга в столиці України з'єднає велосипедну доріжку на вулиці Івана Франка, яку зараз капітально ремонтують, і велодоріжку на вулиці Леонтовича.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби КМДА.

Дорога для велосипедів і авто, фото: КМДА
Дорога для велосипедів і авто, фото: КМДА

На таких смугах для руху введуть обмеження швидкості до 20 км/год, щоб убезпечити учасників дорожнього руху. Розмітка відповідає ДСТУ 2587: 2021 "Безпека дорожнього руху. Розмітка Дорожня. Загальні технічні умови", який набуде чинності 1 серпня цього року.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Наприкінці червня ми писали про те, що в Києві облаштували велодоріжку на вулиці Маршала Рибалка. Тривалість смуги становить 1,5 кілометра. Крім цього, зараз йде будівництво велосипедних доріжок на вулицях Борщагівській, Гарматній, Чорнобильській та на проспекті Бандери. А нещодавно оновили розмітку велодоріжки на вулицях Рейтарській та Олеся Гончара.

велосипедисти, скріншот з відео
велосипедисти, скріншот з відео

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україні першого водія електросамокату покарали штрафом у 127 тисяч гривень. Резонансне рішення, яке може стати прецедентом в українській судовій практиці, прийняли в Шевченківському районному суді міста Запоріжжя там визнали електросамокат транспортним засобом в рамках справи про наїзд на жінку-пішохода, яка перебувала в цей момент на тротуарі.

Раніше повідомляли, розлючені українці взялися самі латати розбиті дороги: дивись і вчися, Укравтодор.

Як повідомляв Знай.uа, на Київщині діряву ганьбу Укравтодору обсадили деревами: "Поки їх полагодять вишні і дозріють".

Знай.uа писав, українку оштрафували за небезпечну їзду на електросамокаті - "влетіла" на 127 тисяч.