Представництва Чехії в Україні знову почали приймати документи, необхідні для отримання робочої візи українськими заробітчанами, повідомило Radio Prague International.

"Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію чеському охорони здоров'я та сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону", — заявив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

Представництво у Львові відновило свою роботу 22 травня, посольство Чехії в Києві планує відкритися 25 травня.

Для того щоб оформити робочу візу в Чехію необхідно попередньо отримати спеціальний дозвіл на роботу в крайовому відділенні Департаменту з працевлаштування. Ця вимога відноситься до претендентів, які не зобов'язані оформляти трудову карту (карту працівника) або не мають Блакитної карти в Чехії. Наприклад, для сезонної зайнятості терміном до 6 місяців протягом року або виконання тимчасових робіт до 3 місяців за договором.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Міжнародний скандал із заробітчанами, скрін з відео
Міжнародний скандал із заробітчанами, скрін з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, львів'ян поставили на лічильник на кордоні з Польщею, нахабству немає меж – "сто баксів – і ти на заробітках".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у МЗС проінструктували заробітчан про дозволи на виїзд за кордон.

Також портал "Знай.ua" писав, що заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.