Як відомо, в Україні почали пом'якшувати карантинні заходи, які ввели через пандемію коронавірусу. Однак, саме це послужило новим антирекордам з захворюваності. В Міністерстві охорони здоров'я України назвали причину такого швидкого зростання випадків коронавірусу в ефірі телеканалу Україна 24.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Так, головний санлікар Віктор Ляшко вважає, що про другу хвилю COVID-19 в Україні поки рано говорити.

Також за його словами, в Україні різке зростання нових випадків COVID-19 за останні дні пов'язанио безпосередньо з ослабленням карантину, так як почала збільшуватися кількість соціальних контактів.

"Ми бачимо зростання через те, що ми щотижня починаємо якісь нові послаблення. Нові пом'якшення дають результати - відкриті дитячі сади, готелі, транспорт. Нещодавно відкрили об'єкти розміщення, санаторії. Все це призводить до того, що буде більше соціальних контактів, які при недотриманні норм можуть призвести до збільшення кількості нових випадків", - підкреслив Ляшко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Віктор Ляшко, фото: Фейсбук
Віктор Ляшко, фото: Фейсбук

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Владислав Криклій назвав країни, які будуть приймати українців з 15 червня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський попросив українців серйозніше ставитися до епідемії через збільшення числа хворих на коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що у Польщі троє заробітчанок з України втекли з примусового карантину.