Кожен городник, який вирощує на своїй ділянці озимий часник, знає, що деякі його сорти здатні утворювати стрілки – зелені пагони з суцвіттями на верхівці. Великі головки і висока врожайність гарантовані, якщо їх вчасно і правильно зрізати.

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Якщо квітконоси закручуються в спіраль або цвітуть – вже пізно найоптимальніший термін видалення стрілок – коли вони виростуть до 10 - 15 див. В цей час вони ще не забирають резерви рослин, але вже і не встигнуть вирости заново. Краще для цього скористатися ножицями або секатором. Відріжте стрілку, відступивши 1 см від основи, і після намагайтеся не поливати ваш часник хоча б три дні.

Для чого взагалі видаляють стрілки? Якщо залишити квітконіс на часнику, то пізніше він розквітне, потім утворює насінну коробочку, де будуть визрівати крихітні насіння-бульбочки.

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В такому випадку коренеплоду вже мало що дістанеться, головки будуть дрібними, зубки – сухими. Але раптом хтос практикує вирощування часнику з власного насіння, то варто залишити кілька квітконосів.

Вирощування часнику, скріншот: YouTube
Вирощування часнику, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як виростити щедрий урожай огірків під плівкою – буде краще, ніж у сусіда.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Також портал "Знай.ua" писав про календар городника визначив, коли саджати салат, руколу, шпинат та іншу корисну зелень.