За даними МОЗ Монголії, два брати з аймака Ховд з'їли м'ясо бабака і заразилися бубонною чумою. Це просто хтось з'їв сирого бабака. А він, як відомо, є переносником.

У Монголії зафіксували зараження бубонною чумою в аймаку (провінції) Ховд. Про це повідомляє Національний центр зоонозів Монголії CentralAsia.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

Відзначається, що хворобу виявили у двох людей. У аймаках Ховд і Баян-Улгий вводять карантин. Встановлено 146 осіб прямого контакту і 504 осіб непрямого контакту з інфікованими.

У Моз Монголії повідомили на прес-конференції, що хворими є два брата 27 і 17 років, передає China Daily. За даними міністерства, вони заразилися після того, як з'їли м'ясо бабака. Зараз вони лікуються в двох різних госпіталях провінції.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Спікер Моз каже, що 146 осіб прямого контакту ізолювали, у них відібрали біологічні зразки для аналізу на зараження. У відомстві також закликали людей не вживати бабаків у їжу.

Національний центр вивчення зоонозних інфекцій оголосив у регіоні карантин. Уточнюється, що він почав діяти в країні з 29 червня і триватиме невизначений час.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Чума — це бактеріальна хвороба, яка в першу чергу вражає диких гризунів. Вона поширюється від однієї тварини до іншого через бліх. Люди, укушені зараженою блохою, зазвичай хворіють на бубонну форму чуми. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця хвороба може вбити дорослого менш ніж за 24 години, якщо вчасно не почати лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, у Черкасах від covіd-19 помер хірург — життя його брата коронавірус забрав у Львові.

Також Знай. ua писав, що "Слуги народу" відкупляться за загибель медиків на роботі за 1.5 млн грн.