В Україні випускникам шкіл, яким вже виповнилося 18 років, почали приходить порядку у військкомат. Тепер частина абітурієнтів, які запланували у серпні надходження у вузи, "світить" армія, йдеться в сюжеті ТСН.

Через пандемію коронавірусу весняний призов в армію перенесли на літо, а вступну кампанію відтермінували. Незважаючи на обіцянки профільних міністерств не забирати нинішніх абітурієнтів в армію, почали отримувати повістки від військкоматів, хоча хлопців у віці 18-19 років згідно з розпорядженням уряду повинні були б закликати тільки за бажанням та письмовою заявою.

Фото: «АрміяInform»
Фото: «АрміяInform»

"Моєму сину 18 років, і він у цьому році закінчив коледж і хоче поступати в університет", - розповідає батько абітурієнта з Коростишева Житомирської області.

За словами батька 18-річного абітурієнта, на початку року він надав військкомату документ з коледжу про те, що він дійсно вчиться в коледжі до 30.06.2020, що давало йому право отримати відстрочку від призову до осені.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Хлопець був змушений поставити підпис у журналі, а самі військкомісари зауважили, що діють в рамках законодавства.

"А в нього тільки в серпні додаткова сесія ЗНО", - поділивс чоловік.

Навчання ЗСУ, скріншот відео
Навчання ЗСУ, скріншот відео

Незважаючи ні на що, юнака не випустили з військкомату, поки він не підписався в журналі, що повістку отримав. У військкоматі вимагають документи про продовження навчання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Всеукраїнська школа онлайн - що зміниться для учнів, батьків та педагогів з 1 вересня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня