Максиму Кривошу, який 21 липня захопив в Луцьку автобус, повідомлено про підозру в тероризмі, захопленні заручників, а також у незаконному зберіганні зброї, гранат і вибухонебезпечних речовин.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування триває", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що групу процесуальних керівників у виробництві очолює прокурор Волинської області.

Кривошу повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні і утриманні осіб в якості заручників із загрозою знищення людей, зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.258, ч .2 ст.147, ст.348, ч.1 ст.263 КК України).

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі каналу "1 + 1" зазначив, що Кривош зараз знаходиться в слідчому ізоляторі, суд повинен обрати для нього запобіжний захід.

"Я впевнений, що суд не обере ніякий інший запобіжний захід, крім взяття під варту. Далі його чекає суд. Він отримає довгий термін ув'язнення. Під час захоплення ніхто не загинув, то суд, думаю, це врахує ", - сказав Геращенко.

Він додав, що максимальна санкція - це довічне позбавлення волі, проте міру покарання для злочинця вирішить саме суд.

За інформацією прес-служби поліції Волинської області, суд обере запобіжний захід для Максима Кривоша завтра, 23 липня.

Нагадаємо, луцькому терористові Максиму Кривошу, який взяв у заручники автобус з пасажирами, буде обрано запобіжний захід.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні після захоплення заручників луцьким терористом перекрили 9 областей.

Керівництво Національної поліції України прийняло рішення посилити заходи щодо забезпечення громадського порядку для безпеки громадян.

Додаткові заходи безпеки запровадили на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем
Показати ще

Також Знай.ua писав, у Луцьку правоохоронці затримали Максима Кривоша, який майже 13 годин утримував заручників в автобусі