17-річний українець Олександр Гаркуша з Дніпропетровської області відзначився героїчним вчинком: врятував п'ятьох дітей від вибуху гранати. Хоча хлопець втратив декілька пальців і отримав низку інших серйозних травм, його стан нормалізувався. За свій хоробрий вчинок він був нагороджений орденом "За мужність".

Про це розповідає у своєму репортажі Суспільне Дніпро.

Інцидент стався наступним чином. Хлопець вийшов на прогулянку і побачив на дитячому майданчику п'ятьох неповнолітніх, які гралися з гранатою - намагалися підпалити її сірниками.

Гаркуша крикнув дітям і попередив їх про небезпеку такої забавки, однак ті не дослухалися. Коли ж предмет загорівся, хлопець зрозумів, що діяти треба блискавично. Він вихопив гранату з рук дітей і спробував встигнути її відкинути - на жаль, усюди були люди і вибуховий пристрій підірвався у нього в руці.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наступної миті юнак вже спостерігав втрату кісток на руці.

Батько хлопця, ветеран АТО, зміг надати йому першу допомогу і врятувати від шоку. Хлопця госпіталізували, деякий час він був непритомним. А коли все ж прийшов до тями - першою справою перепитав про здоров'я врятованих дітей.

За свій героїчний вчинок хлопець-студент військового коледжу став наймолодшим кавалером ордену "За мужність".

Нагородження Олександра Гаркуші, фото з соцсереж
Нагородження Олександра Гаркуші, фото з соцсереж

На жаль, отримані травми ставлять під сумнів можливість майбутньої кар'єри розвідника. Однак мужність і рішучість хлопця є його безумовними перевагами.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українець витягнув візочок з дитиною з-під машини - фатальний момент потрапив на камеру.

Як повідомляв портал Знай.ua, У Львові прощаються із загиблим на Донбасі героєм - врятував бойових побратимів і підірвався на міні.

Також Знай.ua писав, що "Став мені братом": на Донбасі український воїн героїчно врятував товариша від куль окупантів.