У Міністерстві внутрішніх справ було запропоновано збільшення суми штрафів за образу поліцейських, про що повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

На сьогоднішній день відомо, що був розроблений відповідний законопроект, в якому описується можливість підняття суми штрафу за образу поліцейських у розмірі 1700-3400 гривень, тоді як зараз за невиконання вимог необхідно заплатити 136-255 гривень.

Геращенко заявив: “Якщо депутати нас підтримають... я хочу подивитися, як вони будуть реагувати, якщо їм будуть плювати в обличчя, якщо депутатів будуть ображати, і вони нічого не зможуть зробити, коли їм треба стояти годинами і вислуховувати всі ці дурниці”.

Антон Геращенко, фото: УНІАН
Антон Геращенко, фото: УНІАН
Антон Геращенко, фото: УНІАН

Однак це не перший законопроект, що передбачає збільшення штрафів. Так, до Верховної ради України було внесено ще один — №3908. Документ пропонує збільшити штраф за вчинення домашнього насильства і встановити на рівні 1-2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що відповідає цифрі в 17-34 тисяч гривень. Зараз же за перше вчинення правопорушення штрафують на суму від 170 до 340 гривень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що в Україні збільшать штраф за викинуте сміття в 10 разів.

Як повідомляв "Знай.uа" за недопалок – більше 2 тисяч. Був зареєстрований законопроект, що передбачає збільшення штрафу за викинутий недопалок.

Знай.uа писав про спецмісця для любителів штрафів від Патрульної поліції. Новий флешмоб привертає увагу до проблеми паркування в недозволених місцях і був неоднозначно сприйнятий користувачами інтернету, які розділилися на два табори.