Українська письменниця і поетеса Оксана Забужко бурхливо відреагувала на новину про бійця ВМС ЗСУ, сержанта Ярослава Журавля, якого кинули помирати на полі бою під Зайцевим в Донецькій області. У Facebook вона опублікувала відео з промовою батька сержанта Журавля.

"Батько сержанта Журавля. Батько Воїна. Це треба чути. По всіх радіостанціях крутити, як сигнал точного часу. (Реву - як у 2014-му: знову всі архетипи колективного несвідомого увімкнулись, і знову гроза збирається в небі над Києвом, зріють, зріють грона Божого гніву...) В добрий час, батьку! Такі слова на камінь не падають ", - написала Забужко.

Батько героя розповів, що він з маленького міста приїхав вклонитися патріотам України, які підтримували його сім'ю.

"А зараз я хочу запитати Володю: Вова, де ти був, коли бабуся розв'язувала з хустинки останні 100 гривень і віддавала волонтерам, щоб ми везли в армію? Де ти, гнида, був, коли у мого сина ламали пальці, вириваючи автомат. Де ти був? Кого ти слухаєш? Ви тіло України обмазали гнидотой брудною, Вовочка, прокинься, народ вас зітре з лиця оплаканої землі. Я проклинаю тебе і все кодло, що навколо тебе. Слава Україні!" – сказав батько у промові президента.

Раніше Забужко написала на своїй Facebook-сторінці, що приєднується до тих, хто вимагає розслідування "службовій недбалості, що призвело до смерті, і покарання згідно з чинним законодавством".

"Ми ж намагаємося про це не думати, правда? Про те, як він там лежав, поранений, перетягнувши рану джгутом, - і чекав, коли його заберуть? А воно не виходить - не думати, от у чім штука. Такі моральні удари нація повинна "опрацьовувати", це кожен психолог знає. (Та ні, "відволікаючі" шоу з БТРами і піротехнікою - не "відволікають", так це не працює, ребя, - тільки в пеклі яскравіше буде горіти.)" - зазначила письменниця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Оксана Забужко забрала в українців 17 хвилин життя на важливе.

Як повідомляв Знай. ua, Оксана Забужко гостро пройшлася по "Луцької області" Зеленського.

Також Знай. ua писав, що Забужко відкрила очі українцям на загибель героя під Зайцевим.