У Верховній Раді депутати підтримали законопроект 2695 про посилення відповідальності водіїв за водіння в нетверезому стані і за перевищення швидкості. Дану ініціативу підтримало 282 народних депутати.

Читайте Знай в Google News!

Автори законопроекту підкреслюють, що сьогодні в Україні масштаби дорожньо-транспортного травматизму значно випереджають аналогічні показники більшості країн світу. Так, законопроект має намір скасувати норми, які передбачають накладення штрафних балів і закріплюють можливість використання поліцією технічних засобів відеозапису.

київські дороги, скріншот з відео
київські дороги, скріншот з відео

Згідно з новим законом, за перевищення швидкості більш, ніж на 50 км/год, власник транспортного засобу заплатить 3 400 грн. Точно така ж сума штрафу чекає тих, хто створив ДТП і зник з місця злочину.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водії, які їздять без номерних знаків, отримають штраф у розмірі 510 гривень.

А ось за п'яне водіння штрафи не підвищать, вони залишаться в розмірі до 1200 неоподатковуваних мінімумів. Однак додатково порушників можуть заарештувати на 10-15 діб і позбавленням права водіння на термін від 3 до 10 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, киянам розповіли, що робити з "листами щастя", де дивитися і як оплатити.

Як повідомляв Знай. ua, штраф заплатять самі собі, копи влаштували Uber зі службового авто.

Також Знай. ua писав, що як перевірити і сплатити штраф за порушення ПДР.