Російський опозиціонер і головний противник Путіна Олексій Навальний знаходиться в комі в лікарні Омська. Його стан критичний, підозрюють отруєння. Видання Meduza поспілкувалося з особистим лікарем Навального, терапевтом і кардіологом Ярославом Ашихміним. Доктор вважає, що політика ні в якому разі не можна лікувати на батьківщині — йому потрібна екстрена медична допомога за кордоном. Наводиться цитата Ашихміна.

"Навального, звичайно, потрібно евакуювати в Європу. Ми намагаємося по своїх каналах домовитися з Ганноверським або Страсбурзьким госпіталями, щоб вони його прийняли. Все ускладнюється ковідом (всесвітньою пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. – Ред.)", - заявив медик.

Він додав, що перед лікарями стоїть два завдання: виходжування пацієнта в дуже важкому стані. Це завдання може бути вирішена в "Скліфософського" на рівні західних клінік. Але є друге завдання: пошук речовини, яке, можливо, викликало отруєння. Саме в цій конкретній ситуації, вважає Ашихмін у західних клінік може бути потенційно більше досвіду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, на Навального робили замах? Російського опозиціонера екстрено госпіталізували з літака - просто пив чай.

Як повідомляв " Знай.ua", свідок "отруєння" Навального розповів, що сталося насправді: "розумію, якийсь Кіпіш..."

Знай.ua писав, що з Навальним: опозиціонера не вводили в кому, до нього не підпускають лікаря.