В Україні можуть виникнути проблеми з виплатами пенсій до кінця 2020 року. Повідомляється, що бюджет Пенсійного фонду знаходиться в дефіциті, а заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску вже перевалила за 20,5 мільярдів гривень.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила прес-служба Комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

"Бюджет Фонду залишається дефіцитним. У 2021 році видатки державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок і підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіцит коштів Пенсійного фонду складуть 203,8 мільярдів гривень", - повідомила голова профільного комітету парламенту Галина Третьякова.

При цьому уряд не в змозі дати фонду позики в кінці бюджетного періоду, тому що вже на 1 вересня сума заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску становила 20,5 млрд грн. І тоді у Фонду можуть виникнути ризики, пов'язані з виплатою пенсій.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

"На пенсійні виплати спрямовано 1,7 мільярда гривень. Забезпечено фінансування пенсій вересня на загальну суму 35,1 мільярда гривень, що становить 88,9% потреби Місяця", - сказано в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, перерахунок пенсій 2021, які категорії отримають більше і на скільки.

Як повідомляв Знай. ua, пенсійна реформа, Лазебна пояснила, як працюватиме накопичувальна система в Україні.

Також Знай. ua писав, що пенсії зміняться вже в 2021, Лазебная розповіла, чого чекати.