Про це він повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

За словами Ляшка, на цю радикальну міру доведеться піти, якщо стане очевидно, що через тиждень або два (такий інкубаційний період COVID-19) в лікарнях не залишиться вільних ліжко-місць. Як країн, приклад з яких буде змушена брати Україна, він назвав Ізраїль, Іспанію та Францію.

Заступник міністра охорони здоров'я також порівняв нинішню ситуацію з тією, що була минулої весни, коли дійсно вводився локдаун. Тоді в лікарнях всієї країни було 12 тисяч місць для лікування уражених коронавірусів. Зараз їх близько п'ятдесяти тисяч, і Кабмін виділяє кошти на те, щоб 80 відсотків з них були забезпечені подачею кисню (зараз таких місць небагато чим понад 12 тисяч).

Крім того, Віктор Ляшко позитивно оцінив результати весняного тотального карантину — завдяки йому вдалося уникнути різкого стрибка захворюваності та смертності, хоча національна медична система тоді була набагато гірше підготовлена ​​до боротьби з пандемією, ніж зараз.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак глава МОЗ Максим Степанов вважає повний локдаун для нашої країни неможливим.

На його думку, українська економіка не витримає другого удару, подібного до того, що вона перенесла навесні. Своєю метою Степанов бачить у збереженні балансу між нормальною роботою економіки та строгим дотриманням карантинних правил, в першу чергу, масочного режиму і соціальної дистанції.

Раніше Степанов також називав приблизну вартість лікування одного пацієнта від важкої форми COVID-19.

Також в Офісі президента не виключають ймовірності того, що вся Україна стане однією великою червоною зоною.