Всі ми пам'ятаємо, як дівчина вибігла в момент, коли президент України Володимир Зеленський прийшов на дільницю для голосування, і роздяглася. Вранці, 26 жовтня, жіночий рух Femen вже проводив акцію солідарності біля будівлі Посольства Республіки Польща в Україні, а зараз подібне сталося вже в Одесі під польським посольством. Про це повідомляє Telegram-канал "Perepichka News".

Читайте Знай в Google News!

В руках дівчина тримає вішалку, яка виступає символом незаконних абортів. Причиною цьому стало рішення польського Конституційного Суду, що підтримує заборону на аборти, а точніше посилення і так суворих правил.

Активістка Femen, фото: Telegram
Активістка Femen, фото: Telegram

Це, на думку активістів, позбавляє жінок права розпоряджатися своїм тілом, закликаючи "сестер до зброї": "Siostry do broni!". Однак в Одесі представники Нацгвардії не діяли так, як у столиці, і вирішили додивитися перформанс до кінця. У Києві дівчину відразу ж затримали, посадили в поліцейську машину і відвезли до відділку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У Польщі кілька днів проходили акції протесту, представники якого просять розділити державу і церкву, так як, за твердженнями критиків, Католицька церква має занадто великий політичний вплив на урядову політику в Польщі, за твердженнями критиків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вибори в Україні: на Зеленського накинулася Гола активістка, президент не оцінив.

Як повідомляв "Знай.ua", активістки у боротьбі за аборти вимагають від влади дій: церква повинна мовчати.

Знай.ua писав, вагітна Емілі Ратаковски дозволить новонародженому малюкові вибрати стать самостійно.