Сьогодні, 30 жовтня, рівно три роки з моменту вбивства української громадської активістки, військовослужбовця та лікаря Аміни Окуєвої. У неї залишилися чоловік і син. Відео-спогад було опубліковано на сторінці ТСН у соціальній мережі Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Це сталося в 2017 році, коли на Аміну і її чоловіка, Адама Осмаєва, було скоєно другий, останній замах. Перше сталося на початку 2017 року, проте тоді нападнику встигли дати відсіч. Але під час другого — автомобіль подружжя був обстріляний під Києвом.

Тоді жінка померла на місці, а її чоловік був поранений. Підозрюваного у вбивстві уродженця міста Каспійське, Республіка Дагестан, продовжують утримувати в СІЗО. А ймовірний замовник злочину досі перебуває в розшуку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Аміна Окуєва гостро критикувала чеченську і російську владу, під час Революції доістоінства вступила в "Самооборону", де працювала лікарем. А з часів початку російської агресії разом зі своїм чоловіком перебувала в зоні ООС. Після чого була нагороджена орденом"Народний Герой України".

На її честь були названі вулиці в Дніпрі та Києві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві водій знепритомнів і протаранив пішоходів на Майдані: люди загинули на місці.

Як повідомляв "Знай.ua", під Дніпром потяг зійшов з рейок, пасажири "Інтерсіті" посивіли від страху - "За мить до…"

Знай.ua писав, під Дніпром чоловік посварився з дружиною і вийшов у вікно з сьомого поверху.