Вчені запевняють, що вживати воду, яку кип'ятили більше одного разу, небезпечно для здоров'я. Адже проточна вода має велику кількість домішок - від солей до мінералів. Після підігріву їх хімічний склад змінюється і небезпечні змінені речовини потрапляють в організм.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВчені стверджують, що чим частіше ви кип'ятите воду, тим небезпечніше вона стає для вашого здоров'я. Про це написав портал "Новости Ю".
Під час багаторазового кип'ятіння у воді утворюються фториди, нітрити і навіть миш'як. Одноразове кип'ятіння, як відомо, позбавляє воду від різних мікробів. Але ось повторні процедури ведуть до руйнування корисних речовин і перетворення їх в небезпечні.
Найбільший ризик для здоров'я має, звичайно ж, миш'як. Його додають у проточну воду, щоб убити в ній мікроорганізми. Ясна річ, що від одного разу така кількість миш'яку у воді не вб'є людину, але якщо вживати таку воду роками можуть проявиться найстрашніші наслідки.
Читайте також: Пиво рятує від смерті
Зараз нам дуже важко представити життя без нітратів, адже вони мають не останнє місце в харчовій індустрії і використовуються в якості консервантів. Але через високу температуру нітрати перетворюються в нітрозаміни, що сприяють розвитку онкозахворювань.