Вчені вважають, що вживання напоїв в гарячому вигляді шкодить здоров'ю. Через це зростає ризик розвитку раку стравоходу.

Про це повідомляє журнал Lancet, посилаючись на Міжнародне агентство Всесвітньої організації охорони здоров'я з вивчення раку. Зв'язок між гарячими напоями і раком підтвердили понад тисячу досліджень. Під час них вивчали 20 видів онкологічних захворювань.

Загроза раку зростає, якщо температура напою перевищує 65 ° С. Канцерогенність такої їжі можна порівняти з дією інсектициду ДДТ, смаженого червоного м'яса і вірусу папіломи людини.

"Ви можете насолодитися чашкою кави або мате, але переконайтеся, що вони не дуже гарячі. Існують докази того, що дуже гарячі напої сприяють пошкодження клітин стравоходу, стимулюючи розвиток раку ", - повідомила представник Університету Південної Каліфорнії Маріана Штерн.

У той же час американська Національною асоціацією кави рекомендує подавати каву з температурою 82-85 ° С. Цього критерію дотримуються безліч ресторанів в країні. Середня температура завареного кави в цілому по США коливається в межах 37-88 ° С. У станах Південної Америки прийнято пити гарячим місцевий напій - мате. Температура його досягає 66-100 ° С.

Популярні новини зараз
Штормити буде сильно і неодноразово: Україну в грудні накриє низка магнітних бур - дати У Польщі запустили нові правила: що зміниться для українців Графіки відключення світла можуть скасувати Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби
Показати ще

Команда Маріанни Штерн, під час вивчення впливу кофеїну на онкологічні захворювання, встановила, що сам по собі кава не канцерогенна. Крім того, чашка цього напою в день здатна знизити ймовірність формування деяких видів пухлин.