Вчені вважають, що щоденне вживання в їжу горіхів значно знижує ризик померти від захворювань серця і навіть від раку. Вони з'ясували, що чим більше людина вживає горіхів, тим менше у неї шансів померти протягом наступних 30 років.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПортал "Новости Ю" повідомляє, що щоденне вживання хоча б жмені горіхів скорочує смертність від будь-яких причин на одну п'яту. Таким чином, від причин пов'язаних з хворобою серця на 30%, а від раку на 11%.
Крім цього, відомо, що любителі горіхів рідше страждають від зайвої ваги.
Вчені провели безліч досліджень перш ніж отримати такі висновки. Прийняли участь в експерименті 120 тисяч американських чоловіків і жінок.
Дослідження показало, що любителі горіхів стрункіші і менш схильні до куріння, частіше фізично активніші, вживають велику кількість фруктів, овочів і вітамінів. Але найголовніше, що горіхи рятують від хвороб, які пов'язані з хворобами серця і раком.
Смертність від усіх причин у любителів горіхів виявилася на 11% нижче, ніж у тих, хто їв горіхи в середньому один раз на тиждень. На 13% відсотків у тих, хто їх вживав 3-4 рази на тиждень, а на 15% у тих, хто робив це 5-6 разів на тиждень.
Читайте також: Замінники цукру змушують переїдати
Раніше повідомлялося, що мультивітаміни не мають особливого впливу на здоров'я майбутньої матері і дитини. Тому це – даремне витрачання коштів. Таку інформацію оприлюднили науковці у виданні Drug and Therapeutics Bulletin.