У спеку бактерії розмножуються набагато швидше, шансів потрапити в організм людини теж більше, ніж в прохолодну погоду. Зростає ризик отруїтися навіть тими продуктами, які ви звикли їсти в звичайних умовах.

Портал "Новости Ю" поділився списком продуктів, які можуть викликати харчове отруєння в спеку. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

Напої з льодом

Якщо в спеку у вас немає апетиту, то пити вам дійсно хочеться. Саме напоєм отруїтися простіше простого, якщо в нього доданий харчовий лід. Адже абсолютно невідомо із якої води цей лід зроблений. Можливо з пляшки, а можливо з-під крана.

Складнокомпонентні страви з м'яса, овочів з соусом, готові салати

Вам невідомо, як і коли вони були приготовані. Адже стікер з датою дуже легко переклеїти.

Страви з сильно пахучими приправами і соусами

Вони заглушають аромат основного блюда і можуть відбити запах зіпсованого продукту.

Десерти з кремом

Еклери, тістечка, тортики - в спеку всього цього краще уникати. У цих продуктах хвороботворні організми розмножуються з величезною швидкістю.

Читайте також: Заспокійливі провокують хворобу Альцгеймера

Суші, стейки з кров'ю і некруті яйця

Їсти сирі та напівсирі продукти в спеку дуже небезпечно.