Група німецьких учених, провівши серію досліджень, дійшла висновку, що какао - відмінний стабілізатор артеріального тиску.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк повідомляють іноземні джерела, дослідники провели кілька клінічних випробувань, в ході яких одна група добровольців вживала по 100 грамів какао щодня протягом двох тижнів, а друга - чотири тижні щодня пила по чотири-п'ять чашок чаю.
Читайте також: Як какао впливає на ваші судини
В учасників першої групи дослідники зафіксували нормалізацію артеріального тиску, в той час як група любителів чаю свої показники не змінила. Вчені пояснюють такий результат тим, що в какао входять більш біодоступні поліфеноли, ніж в чаї, який містить легко окислювані з'єднання.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, які солодощі корисніші за фрукти.