У світі щодня росте споживання сиру. Враховуються як дорогі, популярні сорти, так і зразки більш бюджетного варіанту.

Тільки в США щорічно виробляється понад 4 з половиною мільйонів тонн сиру, повідомляє Телеграф.

Дієтологи радять вживати молочні продукти, проте чи можна з такою ж упевненістю рекомендувати сир?

Читайте також: Вчені вперше сфотографують чорну діру

Виявляється, що ні, тому що не всі його властивості корисні для організму людини. Лікарі виділяють кілька основних критеріїв, за якими можна вважати сир шкідливим:

Популярні новини зараз
Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою В Україні змінять формат індексації пенсії: до чого готуватись Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити
Показати ще

1. Високий рівень холестерину - може привести до серцево-судинних захворювань.

2. Пліснява -такі сорти сиру як брі та камамбер містять плісняву, як у вигляді зовнішньої оболонки, так і всередині. Вона не корисна для здоров'я.

3. Сприяє виникненню захворювань - якщо часто куштуєте сир, то швидко набираєте вагу. Надлишкові вага є причиною виникнення серцево-судинних захворювань і діабету.

4. Занадто багато калорій - сир містить велику кількість порожніх калорій, які складно спалюються навіть при посилених тренуваннях.