Чи знаєте ви, що за допомогою їжі можна продовжити свою активність, молодість і життя на кілька десятиліть? "Знай" зібрав для вас список найкращих продуктів-геропротекторів.

1 місце - чорниця

Чорниця - найбагатше джерело антоцианидинов, це найсильніші з усіх природних антиоксидантів. Ягода не тільки зміцнює зір, вона здатна відновлювати багато функцій організму і могутньо протидіяти старінню: поліпшується пропускна здатність клітинних оболонок і знижується рівень запальних процесів в організмі. Поліпшується передача нервових імпульсів, що запобігає хворобі Паркінсона, Альцгеймера. Крім того, вона зміцнює стінки судин і знижує рівень цукру в крові.

2 місце - помідори

Одним з найсильніших природних антиоксидантів відомих на сьогодні є лікопен. Помідори містять найбільше лікопену. Він впливає на імунну систему, прискорює відновлення тканин. Знижує ризик розвитку ракових захворювань.

Популярні новини зараз

"Як з табору", - Наталію Могилевську розкритикували за епатажний образ

Український викладач публічно назвав "солов'їну" мовою окупантів: "Я не разумею вашу псячу мову"

Ілля Кива з помилками привітав "колег" і порівняв себе з Галілео: "Справжні вчені"

Крадіжка століття приголомшила Київ: прощавай, квартира і 5 мільйонів

Показати ще

3 місце - виноград

У темному винограді (чим чорніше, тим краще), перш за все в шкірці і кісточках, міститься велика кількість ресвератрола - одного з найпотужніших природних антиоксидантів, який діє в десятки разів сильніше за вітамін Е.

4 місце - яблука

Яблука містять пектини, антиоксидант кверцетин, залізо, йод. Регулярне споживання яблук сприяє очищенню організму, знижує рівень холестерину і ризик серцево-судинних і ракових захворювань.

5 місце - проростки пшениці

Один з корисних продуктів харчування. Очищає організм від шлаків і токсинів, нормалізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Регулює обмін речовин і активізують імунну систему.

6 місце - какао

Містять велику кількість сильних антиоксидантів. У бобах какао їх більше, ніж у зеленому чаї. Часте вживання какаовмісних продуктів знижує ймовірність появи ракових захворювань, виразки шлунка, сінної лихоманки і зміцнює імунітет організму.

7 місце - морська риба

Відповідно до проведених досліджень, вживання жирної морської риби 5 разів на тиждень знижує ризик інсульту на 54% завдяки ненасичених жирних кислот і бета-каротину.

8 місце - зелений чай

За своїм антиоксидантним можливостям чашка зеленого чаю рівноцінна порції овочів. Багатий речовинами, що протидіють раковим і серцево-судинних захворювань, має здатність знижувати вміст цукру і холестерину в крові.

9 місце - часник

Часник знижує дію шкідливих речовин в організмі, розширює судини, знижує кров'яний тиск, підтримує функцію серцевого м'яза і клітин головного мозку. Знижує ризик розвитку ракових захворювань.

10 місце - вівсянка

Вона знижує вміст цукру в крові, корисна при низькій кислотності шлункового соку, млявому травленні, нормалізують роботу кишечника, тому корисна при запорах і проносах.