На початку весни на українських ринках очікується подорожчання свинини у зв'язку зі зниженням обсягів виробництва.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє UBR.
Згідно статистики, протягом минулого місяця запаси м'яса склали близько 100 тисяч тонн, але із зменшенням експорту утримувати ціну постачальникам більше не вдається – найближчим часом вона зросте щонайменше на 15%.
Якщо початкова вартість обрізаної напівтуші свинини коливається у межах 37 гривень за кілограм, то на полицях магазинів вона коштуватиме не менше від 64 гривень.
Експерти пояснюють це впливом спалаху африканської чуми, яка останнім часом була зафіксована у кількох містах України – таким чином постачати свою продукцію закордон підприємці стали значно рідше. Скорочується також загальна кількість поголів'я свиней – у порівнянні із минулим роком показник зменшився на 145 тисяч голів.
Протягом найближчих місяців процес подорожчання не зупиниться, а ціни на м'ясо можуть збільшитися на 25%.
Слід зазначити, що українці стали частіше надавати перевагу свинині, ніж курятині, яка значно здорожчала.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вітчизняні виробники спрогнозували падіння цін на свинину.