Українські агрономи вивели унікальний сорт кольорової картоплі, яка швидко завойовує ринок.

Про це повідомляє AgroTimes.

Український Інститут картоплеводства вивів два види картоплі з яскравим забарвленням всередині. Один сорт – Солоха - має насичений фіолетовий окрас, другий під назвою Хортиця – червоний.

Така картопля крім цікавого відтінку, який не втрачає яскравості навіть при термічній обробці, також має більше харчовий переваг у порівнянні зі звичними нам сортами.

Популярні новини зараз

Газ, дрова чи пелети: як українцям дешевше зігрітися взимку

Українську пенсію запропонували підняти в 20 разів і прирівняти до зарплати, вище за польську

"Вже назавжди": Аліна Гросу в образі Лариси Доліної відгуляла шикарне весілля

Після скандалу в Києві Instasamka "присмокталася" до тіла в капюшоні: на це дивляться наші діти

Показати ще

Так фіолетовий пігмент в клубнях забезпечує у 6-7 разів більше у своєму складі антиоксидантів, що оздоровлює кровоносну систему.

Як повідомляють винахідники, страви з кольорових овочів можна готувати такі ж самі к і зі звичайної білої.

Нові сорти почали активно використовувати підприємці для виробництва чіпсів, салатів, тощо.

Найпопулярніші сорти Congo, Blaue Hindelbank, All Blue, Red Pearl, Purple Peruvian, Alaska Sweetheart, Cranberry Red стали також улюбленими для багатьох американців.

Деякі сорти екзотичної картоплі можна споживати навіть у сирому вигляді.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Канаді викопали картоплю, посаджену 38 століть тому