Українські агрономи вивели унікальний сорт кольорової картоплі, яка швидко завойовує ринок.

Про це повідомляє AgroTimes.

Український Інститут картоплеводства вивів два види картоплі з яскравим забарвленням всередині. Один сорт – Солоха - має насичений фіолетовий окрас, другий під назвою Хортиця – червоний.

Така картопля крім цікавого відтінку, який не втрачає яскравості навіть при термічній обробці, також має більше харчовий переваг у порівнянні зі звичними нам сортами.

Популярні новини зараз
На фронт доходять одиниці: у ЗСУ розповіли, куди зникає більшість мобілізованих Школярів збентежив новий підручник: що не так з викладанням Блогер Трушковский подтвердил, что его бывшая Мусина открыла салоны красоты G. Bar на деньги украденные ее экс-супругом Чередниченко в Укроборонпроме У пенсіонерів побільшає грошей: новий механізм виплат
Показати ще

Так фіолетовий пігмент в клубнях забезпечує у 6-7 разів більше у своєму складі антиоксидантів, що оздоровлює кровоносну систему.

Як повідомляють винахідники, страви з кольорових овочів можна готувати такі ж самі к і зі звичайної білої.

Нові сорти почали активно використовувати підприємці для виробництва чіпсів, салатів, тощо.

Найпопулярніші сорти Congo, Blaue Hindelbank, All Blue, Red Pearl, Purple Peruvian, Alaska Sweetheart, Cranberry Red стали також улюбленими для багатьох американців.

Деякі сорти екзотичної картоплі можна споживати навіть у сирому вигляді.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Канаді викопали картоплю, посаджену 38 століть тому