В Україні 30-40% харчових продуктів, в тому числі і алкогольна продукція, є підробками.

Про це розповів глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан, повідомляє "112 канал".

Як уточнив він, у Києві з п'ятниці почалися перевірки якості продуктів з метою виявлення фальсифікацій і підробок для недопущення отруєння громадян.

"Продаж контрафакту можна зупинити тільки після планової перевірки або ж в разі звернення потерпілих, при наявності медичного підтвердження", - додав він.

При цьому, за словами Рубана, 60% бізнесу у нас – соціально відповідальні підприємці, які відповідають за свій товар, за свої послуги. Але, на жаль, 40% відноситься до асоціального бізнесу, який проводить контрафактну продукцію.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як пояснив глава Госпродпотребслужби, в разі скарги споживачів інспектори проведуть перевірку на місці реалізації протягом перших 24 годин. В цілому ж, на реакцію за скаргами закон передбачає 15-30 діб.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", більше 30 людей отруїлися сурогатним алкоголем.