Міська лікарня №1 Чернівецької міськради закупить додатковий рентген. За результатами відкритих торгів укладено договір з ТОВ "Формедікал" на закупівлю рентген апарату за 4,41 млн грн. На сайті електронних закупівель Prozorro повідомляється про це. Буде придбана пересувна рентген-система Zen-7000 південнокорейської компанії Genoray. Фірма-переможець в аукціоні повинна поставити товар до 15 грудня.

Медичний заклад з березня приймає хворих на коронавірус. Необхідно проводити більше обстежень, тому виникла потреба в додатковому обладнанні.

Міська лікарня №1 - одна з опорних лікарень для прийому хворих на коронавірус у Чернівецькій області. З початку пандемії установа уклала 94 договори на 26,8 млн грн за «ковідною» процедурою. Серед договорів, закупівля апарату ШВЛ високого класу та обладнання для лабораторії за 3 млн грн.

У торгах брала участь також компанія ТОВ "Мед Ексім", але її пропозиція була на 1,6 тис. гривень дорожче. Під час аукціону учасники не знижували вартість своїх пропозицій і не торгувалися.

Обладнання ZEN-7000 є мобільною рентгеноскопічною системою з дугою типу С, призначеної для рентгеноскопічних обстежень, що дозволяє проводити обстеження в менших приміщеннях і з мінімальною дозою опромінення. Рентген також можна використовувати під час операцій, оскільки прилад може транслювати знімки і має функцію ангіографії. Апарат пересувний і обладнаний двома моніторами.

Раніше портал Знай.ua писав про те, чи може дитина заразитися в школі і як цього уникнути: Комаровський заспокоїв батьків.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що лікар розповіла як відрізнити Covid-19 від ГРВІ: "Три основні симптоми"

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського задумали класти коронавірусних хворих під боком у нардепів.