Лікар-інфекціоніст і доктор медичних наук Ольга Голубовська розповіла українцям, чим загрожує носіння одноразової маски кілька разів.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний Відеоролик з'явився на Telegram-каналі "Коронавірус інфо" від Міністерства охорони здоров'я України.

З початком пандемії в Україні стрімко зросли ціни на маски. За одну штуку ще навесні просили до 40 гривень і те, що на сьогоднішній день вони стали більш доступні в ціні, не змушує українців міняти їх частіше. У багатьох одноразова маска з часом перетворюється на "багаторазову".

За словами Ольги Голубовської, носіння одноразової маски кілька разів може завдати організму серйозної шкоди.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це наша біда: поклали в кишеню, паплюжили, десь вона полежала в машині на передньому сидінні, вийшли-знову її наділи. Маска - це не тільки захист саме від коронавірусу, вона накопичує в себе, тому що найбрудніше місце у людини – це рот", – говорить Голубовська.

Фахівець зазначила, що в одноразовій масці може зберігатися цілий "букет" інфекційних захворювань і збудників. Голубовська зазначила, що особливу небезпеку використані раніше маски несуть в період респіраторних захворювань.

"Ми видихаємо в цю маску, потім вона десь там лежить-це неправильно", – сказала лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що харків'ян насмішив українців дивним лайфхаком, фарби замість маски.

Як повідомляв портал Знай.иа, МОЗ рекомендує українцям закуповуватися пульсометрами, але ціни кусаються.

Також Знай.иа писав, що у лікарні Франківська використовують шоломи для вентиляції легенів.