На Буковині збільшилася кількість родин, які зможуть отримати субсидії у 2021 році.

Про це у п'ятницю, 15 січня, на пресконференції заявила заступниця голови ОДА Наталія Гусак. Вона уточнила, що у 2020 році субсидії на загальну суму 429 мільйонів гривень отримали 40 домогосподарств.

"Хочу зазначити, що підвищення цін на енергоносії прамо пропорційно буде впливати на підвищення розміру субсидій для тих сімей, які отримують цей вид допомоги. В 2021 році кількість отримувачів субсидій зросте. Якщо раніше хтось один в сім'ї працював закордоном, то таке домогосподарство не могло претендувати на субсидії. Тепер такі сім'ї, в яких хтось офіційно працевлаштований закордоном, можуть претендувати на отримання допомоги", - зазначила Наталія Гусак.

фото: molbuk

Нововеддення також стосуватимуться чернівчан, які не отримують жодні доходи і не сплачують ЄСВ упродовж певного періоду. Також субсидію зможуть отримати люди, які протягом останнього року отримували майно у формі дарування.

"На сьогодні кожен може оформити заявку на субсидії онлайн, через офіційну сторінку Міністерства соціальної політики. З 1 січня 2021 року ми наближуємо соціальний захист безпосередньо до людей. Не потрібно їхати в районні центри, необхідно звернутися безпосередньо в свою ОТГ, тепер це їхній обов'язок отримати від вас всі необхідні документи для того, щоб призначити той чи інший вид допомоги", - додала заступниця голови ОДА.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше у Чернівецькій області жителі села Петричанка влаштували на вулиці справжню різдвяну казку, прикрасивши все навколо мільйонами вогнів. Ілюмінацію таких масштабів вкрай рідко можна зустріти в невеликих населених пунктах України. На кадрах видно, що чернівчани прикрасили гірляндами не тільки будинки, а й паркани, і дерева навколо.

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.