У неділю, 3 лютого вночі підрядники з третьої спроби знесли стелу Монумента Слави у Львові.

Попередньо дві спроби знести стіну виявилися невдалими. Втім бетонна конструкція впала вниз. У наступні дні підрядник буде розбивати бетонну конструкцію, передає кореспондент УНН.

Варто відзначити, що Галицька районна адміністрація тричі оголошувала тендер на проведення робіт по демонтажу монумента, однак "ніхто не подавався".

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Після цього вступила в дію пряма процедура підписання угоди з виконавцем робіт. Було укладено угоду з компанією "Альтера", однак після детального вивчення обсягу та складності робіт вона попросила розірвати договір на роботи.

Нагадаємо, у Львові розпочали роботи по знесенню 30-метрової аварійної стели, яка є частиною Монументу слави по вулиці Стрийській. Вартість демонтажу обійдеться міському бюджету в 295,8 тис. грн.

Роботи з демонтажу проводить будівельна компанія «Альтера». З нею Галицька районна адміністрація підписала угоду ще 11 грудня. Згідно цієї угоди, роботи з демонтажу повинні бути виконані до 31 грудня 2019 року.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, процес знесення 30-метрової стели стартує вже сьогодні, 17 грудня.

Демонтувати відразу всю стелу Монумента слави не вдасться через її складну конструкцію, тому її будуть поступово руйнувати. Окремі елементи стели після демонтажу пропонують передати до львівського музею «Територія терору».

Раніше Галицька райадміністрація тричі оголошувала тендер на демонтаж 30-метрової стели, однак торги скасовувалися через відсутність учасників. 11 грудня Галицька РА уклала з будівельною компанією «Альтера» прямий договір, вартістю 295,8 тис. грн.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Львівська мерія ухвалила рішення про демонтаж аварійного 30-метрового пілона Монументу слави на вул. Стрийській у лютому 2018 року. У квітні Монумент слави обгородили парканом, на облаштування якого з бюджету міста виділили 400 тис. грн.