Страшна пожежа в літаку в Шереметьєво в неділю, 5 травня, забрала життя 40 пасажирів авіалайнера і одного члена екіпажу. Серед пасажирів була Альбіна Пилипчук. Жінка загинула, рятуючи дітей. Історію дівчини опублікував Telegram-канал Mash.

У Альбіни були всі шанси врятуватися, ставши однією із 37 тих, кому вдалось вижити. Оскільки вона сиділа у дев'ятому ряду, а, як відомо, "фатальними" рядами літака стали всі після одинадцятого.

Але коли всі пасажири рвонули вперед, дівчина почула позаду дитячі крики і пішла назад, розуміючи, що хтось повинен їм допомогти. Вона задихнулася від чадного газу - тіло Альбіни знайшли у хвості літака.

"Так вийшло, що всі пасажири до 11-го ряду змогли врятуватися. Всі, крім Альбіни. У неї залишився 10-річний син, якого жінка виховувала сама. Тепер її немає, а хлопчикові бояться сказати, що мама загинула. Він вірить, що вона все ще в лікарні, він дуже на неї чекає", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Адвокат просить порушити справи та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності за низкою статей Кримінального кодексу. Жахлива трагедія поламала десятки людських доль.

Стало відомо, що серед загиблих були діти. Так після катастрофи в мережі з'явилася інформація про останні хвилини життя 12-річної школярки, яка прямувала на злощасному літаку додому разом з батьком. Відомо, що катастрофа забрала життя дівчинки, її батька та його помічниці.

Відомо те, що 12-річна Соня Новікова, учениця 6-го класу однієї зі шкіл міста Полярний встигла подзвонити додому з літака за лічені хвилини до трагедії:

"Мамо, ми злітаємо", – ці слова стали останніми, які дитина сказала своєї матері.

Розмова була абсолютно звичайною, ніщо не віщувало страшної біди.

Нагадаємо, катастрофа в Шереметьєво: слідчі розповіли, чия помилка коштувала десятки життів.

Як повідомляв Знай.uа "Мама, ми...": спливли останні слова загиблої в Шереметьєво дитини.

Також Знай.uа писав, Дивись! Ой, ***: з'явилася розшифровка переговорів екіпажу з диспетчерами Шереметьєво.