Голова Національної поліції Сергій Князєв розкрив повну хронологію дій поліції після поранення 5-річного хлопчика із Переяслава, в результаті чого він помер. Про дії поліції він розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

31 травня на телефон відділу поліції надійшло повідомлення від чергового лікаря Переяславської районної лікарні про те, що до них доставлено 5-річного хлопчика. Він має черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішньо-мозкову гематому кісток черепа зліва.

"Слідчо-оперативна група прибула в районну лікарню. Офіцери поліції опитали батьків. Перше питання було: що сталося. Вони пояснили, що дитина гралася на вулиці і впав, вдарившись головою об бруківку. Після опитування лікарів поліцейські теж не змогли встановити більш конкретних обставин", - сказав Князєв.

За даними Князєва, слідчо-оперативна група прибула на місце падіння дитини. Там виявили плями крові на бруківці.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В 23:13 з лікарні надійшло повідомлення, що хірург, який прибув з обласної лікарні Києва, закінчивши оглядати рентген-знімок дитини, виявив чужорідне тіло", - додав він.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він також повідомив, що є вхідний кульовий отвір в передній частині голови. Він почав оглядати знімок близько 23 годин.

"Після цього слідчий вніс повідомлення про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань про порушення тяжкого злочину, тобто частини першої статті 121 - умисне нанесення тілесних ушкоджень", - говорить Князєв.

На відстані 40 метрів від місця падіння дитини на краю обриву поліцейські виявили залишки склянок і пляшки.

"Відповідно від місця виявлення пляшок і падіння з'явилася траєкторія пошуку. На іншій стороні обриву, на ганку будинку були знайдені кілька гільз. Це дало можливість припустити офіцерам, що це було місце скоєння правопорушення. Поліцейські встановили, що будинок належить колишній дружині нинішнього працівника поліції цього ж відділу", - розповів керівник Нацполиции.

4:04 всіх чотирьох осіб, які брали участь у правопорушенні, доставили у відділ поліції.

"За цей час, між 23.30 вечора і 4.04 ранку було проведено три невідкладних обшуки в приміщеннях, щоб була можливість негайного вилучити всі речові докази по цій справі", - розповів він.

3 червня, в лікарні Києва Кирило помер, лікарям не вдалося врятувати його життя.

Нагадаємо, Переяслав-Хмельницькому лікарі вперше прокоментували стан пораненого хлопчика.

Як повідомляв портал Знай.uа, убивство 5-річного Кирила: Дмитро Комаров потужно звернувся до Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, "Кирюшо, не вмирай!": близькі розповіли про останні хвилини застреленого копами хлопчика.