У Дніпрі невідомий повідомив про фейкове замінування школи. Порушником виявився учень п'ятого класу цієї ж школи.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області.

Інцидент стався у четвер, 26 вересня. Хлопець зателефонував за номером "102" близько 14:00, аби повідомити про замінування. Після цього з території навчального закладу евакуювали близько 700 учнів та працівників. Однак поліцейські не знайшли жодних вибухонебезпечних предметів.

школа
школа

"Співробітники вибухотехнічної служби та кінологи обстежили будівлю школи та прилеглу територію. В результаті жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було. В ході подальших заходів працівники Новокодацького відділення поліції встановили, що про замінування школи повідомив учень 5-го класу", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

П'ятикласник не зміг пояснити, навіщо зателефонував до поліції та повідомив про замінування. Правоохоронці вилучили мобільний телефон та Сім-картку хлопця. На його батьків склали адміністративний протокол щодо невиконання обов'язків по вихованню дітей.

Зазначимо, що за неправдиве повідомлення про мінування школи батьки хлопчика заплатять штраф. Також за даний злочин передбачена кримінальна відповідальність за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що таргани влаштували "гонки" в дніпровському супермаркеті, гидливим не дивитися: дикі кадри.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що у Сумах на заводі прогримів вибух, десятки постраждалих: кадри з місця події.

Також портал "Знай.uа" повідомив, що нічого страшного: експерти розповіли, які продукти можна їсти після "прострочення".