Біля Херсона загорілися плавні, і ось уже дві доби пожежа не можуть загасити. Очевидці фотографують палаючі берега, стіни чорного диму і заграву, яка з'являється тут після заходу сонця.

Фото Івана Антипенко

Як наголошується, пожежа почалася в цих краях 18 березня між річками Конка і Чаука на лівому березі Дніпра, навпроти центру Херсона. Тому вогонь і дим видно прямо з міста.

У соцмережах навіть сумнівалися,чи реальні ці фото. “На жаль, реальні”, — відповідають автори, Іван Антипенко і Вікторія Ремньова. Остання стверджує, що запах гару відчувався і в центрі міста. За словами Івана Антипенко, такі пожежі трапляються тут щорічно.

Фото Вікторії Ремньова

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

У поліції дві версії — або це справа рук неакуратних і безвідповідальних дачників (в тій локації розташований дачний сектор), або це браконьєри власноруч підпалюють плавні.


“Чорний інтерес” браконьєрів у такому підпалі лежить на поверхні — коли вони таким чином знищують очерет, їм простіше ловити рибу заради ікри. Тому пожежі трапляються в основному, навесні. Затримати зловмисників поки не вдалося — вони кожен раз збігають задовго до того, як поліція дізнається про підпал. До місця злочину доводиться добиратися на човнах.
Пожежі завдають істотної шкоди екосистемі — гине ікра, горять тварини, птахи і їх гнізда.

Як повідомляє портал «Знай.ua» Потужний пожежа охопила "київський Чорнобиль", - "їдкий дим і багато хімії в бочках"

Також «Знай.ua» писав, що Під Харковом озвірілий онук задушив бабусю і чиркнув сірником, копи "позеленіли" від увиденногпро