Домашній зефір з інжиру і грейпфрута не тільки красивий, але і неймовірно смачний десерт. Тут містяться тільки натуральні продукти. Хто не любить зефір, той просто не пробував домашній!

Рецептом домашнього зефіру з інжиру і грейпфрута поділився телеграм-канал "від салатів до десертів".

Інгредієнти:

  • 250 г інжиру (пробити блендером)
  • 50 г соку грейпфрута
  • 0,5 ч. ложки цедри грейпфрута
  • 150 г цукру
  • 50 г інвертного сиропу
  • 10 г агару
  • 65 г білка
  • щіпка лимонної кислоти

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Приготування:

Для зефіру інжир краще брати зрілий. У сотейник з товстим дном кладемо пюре інжиру, наливаємо сік грейпфрута (апельсина або мандарина на ваш вибір), інвертний сироп. Насипаємо цукор, агар і додаємо цедру, ставимо варити.

Як тільки сироп закипів-засікаємо 4 хвилини і ставимо збивати білок з лимонкою до пишної піни. Сироп повариться протягом 4 хвилин і звичної ниточки не буде, в сироп можна додати краплю фіолетового барвника. Після того як пройшло 4 хвилини, тонкою цівкою вливаємо сироп в білок і продовжуємо збивати ще пару хвилин.

Перекладаємо масу в заздалегідь приготований кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і формуємо красиві зефірки. Сушимо зефірки 24-48 годин - це буде залежати від вологості у вас вдома. Після склеюємо половинки між собою і обвалюють в цукровій пудрі.

Зефір з інжиру і грейпфрута, фото з відкритих джерел
Зефір з інжиру і грейпфрута, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть самого розбалуваного гурмана. Картопля з цього рецепт виходить дійсно божественним. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також " Знай.ua " писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецепт ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.