Напевно кожен любить пити гарячий і ароматний чай холодними зимовими вечорами. Але яке чаювання без смачного десерту? Пропонуємо простий рецепт булочок, які ідеально підійдуть до чаю. Про це пише telegram-канал "Прості рецепти".

Для приготування ароматних і смачних булочок необхідно запастися рядом продуктів. Так, нам знадобляться наступні інгредієнти:

Молоко 250 мл (тепле)
Цукор 100 грамів
7 грамів дріжджів
М'яке вершкове масло 50 гр
1 яйце
Борошно маленькими порціями 450-500 гр

Булочка. Фото: скріншот youtube
Булочка. Фото: скріншот youtube

Для початку приготуємо опару. У миску виливаємо тепле молоко і додаємо цукор, а також дріжджі, залишаємо на 10 хвилин. Коли утворюється якась "шапочка" можна продовжувати процес. Спочатку потрібно додати яйце, вершкове масло і ретельно все перемішати. Після цього маленькими порціями додаємо борошно і замішуємо тісто. Після цього його потрібно поставити в тепле місце.

Популярні новини зараз
Погода в Україні різко зміниться: синоптик Наталія Діденко обіцяє переломний момент вже цього тижня Такою її ще не бачили: зірка "Кварталу 95" Олена Кравець відкрила в собі новий талант, "Я ридала весь день" Зірка "МастерШеф" Ліза Глинська вийшла заміж за свого обранця: "Незважаючи на дощ і війну" Надя Дорофєєва після розставання з Дантесом зізналася в сильних почуттях до Позитива: "Люблю і хочу"
Показати ще

Булочка. Фото: скріншот youtube
Булочка. Фото: скріншот youtube

Потім тісто потрібно поділити на 10 частин і сформувати булочки. Спочатку потрібно розповісти в овал, змастити маслом, посипати цукром, скрутити і зробити надріз. Булочки на 15 хвилин потрібно залишити, щоб вони трохи збільшилися в розмірі. Потім кожну булочку добре змащуємо яйцем, відправляємо в розігріту духовку і випікаємо до готовності.

Також Знай писав, українські гречаники з фаршем: суперсмачний рецепт з того, що завжди є на кухні.

Раніше писали, ледачі штруделі з вишнею за 40 хвилин: простий рецепт, з яким впорається кожна господиня.

Нагадаємо, мандариновий мармелад в домашніх умовах: швидкий рецепт, який продовжить святковий настрій.