Відомий український кулінар на зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом ніжного та ароматного десерту, яки точно сподобається всі.

Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі Instagram показав, як приготувати лимонний фондан.

"Лимонний фондан - так звучить любов. М'який, ніжний, тече від одного дотику (соррі, не втримався). По факту, це бісквіт з лимонним курдом. Лимонний курд - це яйця з вершковим маслом та лимоном. Отже, нічого складного немає, і ви точно впораєтеся. Ну і взагалі ідея зробити лимонний фондан замість шоколадного - топ", - зазначив Клопотенко.

Лимонний фондан, скріншот
Лимонний фондан, скріншот

За словами Євгена Клопотенка успіх цього рецепту залежить перш за все від вершкового масла. Адже, якщо масло гарної якості та смачне - фондан теж буде смачний. Кулінар радить купувати масло з жирністю не менше за 82,5%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще


Інгредієнти:


Для лимонного курду:
лимон 2 шт
цукор 100 гр
вершкове масло 50 гр
яйце 1 шт


Для бісквіта:
яйця 3 шт
білок 1 шт
цукор 120 грамів
лимонна цедра
борошно 180 грамів
вершкове масло 120 грамів

Спосіб приготування

Для курду знімаємо з двох лимонів цедру та вичавлюєте у миску сік. Додаємо цукор, вершкове масло і ставимо на водяну баню. Потім вбиваємо 1 яйце та 1 жовток. Помішуєте вінчиком, доки масло не розтане та сам курд не загусне.


Потім розливаєте по формах та відправляєте до морозилки. Якщо немає форм, то можна просто заморозити курд у мисці, а потім дістати ложкою.

Для бісквіта збиваємо яйця, білок та цукор. Маса повинна збільшитись до стану хмаринки. Додаємо лимонну цедру, борошно і обережненько лопаткою вимішуємо, щоб не порушити структуру. Додаємо у тісто розтоплене вершкове масло, знов перемішуємо та переливаєте у змащені вершковим маслом формочки.

Лимонний фондан, скріншот
Лимонний фондан, скріншот

Після цього вкидаєте заморожений курд і запікаєте 10-12 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Нагадаємо, готує страви з лося? Шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив у поле зору поліції, деталі скандалу. На Євгена Клопотенка подали заяву в поліцію після його недавнього інтерв'ю

Раніше Знай писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом азіатського "борщу": "Ідеально, щоб...". Кулінар поділився рецептом популярної азіатської страви, яку легко приготувати вдома

Також Знай повідомляв, кулінар "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом молочного десерту: смак здивує кожного