Зовсім скоро Великдень, і пора вже купувати продукти на страви, які ви надумали поставити на святковий стіл. У разі, якщо ви ще не визначилися з рецептами - цей матеріал для вас.

Як варіант бюджетної гарячої закуски-двічі запечена картопля. Відмінно підійде для святкового столу, а також, що зараз, в умовах війни найголовніше, неймовірно економно.

По суті, це спосіб приготувати картопляне пюре в милій "човнику". Перше випікання - щоб всередині вона була приємною і ніжною, зовні хрусткою.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео
Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Друге випікання потрібно для того, щоб змішати готову картоплю з маслом, сиром, молоком, а також іншими добавками. В якості начинки можна вибрати що завгодно.

Популярні новини зараз
Надя Дорофєєва розкрила ім'я того, кого обожнює після розставання з Дантесом: "Як можна бути милотою?" Нумеролог Владислав Грицай сказав, коли закінчиться війна - місія України почалася: "Виповнюється пророцтво" Микола Томенко: "А що там з нашими, українськими гнидами?" Леонід Кравчук за рік до смерті передбачив, коли Україна переможе: "Поки не змусять..."
Показати ще

В даному рецепті базовий рецепт на шість порцій.

  • Картопля - 6 штук;
  • Оливкова олія - 12 мл;
  • Сіль морська;
  • Вершкове масло - 115 г;
  • Молоко - 100 г;
  • Сметана - 100 г;
  • Сир Чеддер - 150 г;
  • Зелена цибуля - 100 г;
  • Чорний мелений перець - за смаком.

    Запечена картопля, фото: скріншот з відео
    Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Спочатку поставте духовку до 200 градусів, і можна приступати до етапу приготування. Картопля найкраще брати великого розміру, повністю просушити, і наколоти їх виделкою по всій поверхні. Потім натріть маслом і посипте сіллю.

Картопля кладемо на решітки для духовки, і починаємо запікати, поки не можна буде легко їх проколоти виделкою. Приблизно одна година на це йде.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео
Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Далі дайте охолонути вашій страві, розріжте уздовж тонким кулею кожну картоплю, дістаньте м'якоть, щоб вийшли човники.

У миску з картоплею додайте вершкове масло, молоко і сметану і розминайте до тих пір, поки масло не розтопиться і картопля не стане гладким, але з окремими шматочками. Натріть чеддер. Додайте 1 склянку сирої і зеленої цибулі в миску і перемішайте до однорідності. Приправте сіллю і перцем.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео
Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Далі наповнюємо човники вашої начинкою, кладемо на деко, посипаємо сиром, і випікаємо до моменту, поки сир не розплавиться. Хвилин 15.

Ваше ласощі готове, і можна приступати до трапези.

Нагадаємо, що рецепт домашньої рубаною ковбаси без оболонки-відмінно впишеться в Великодній кошик

Раніше повідомлялося, що Володимир Ярославський з "МастерШеф" приготував найсмачнішу паску на Великдень

Також, паска з сухофруктами без дріжджів: простий рецепт від Тані Федорищевої на Великдень-2022