В Україні розпочався сезон ягід і ту саму вишню можна купити за порівняно невеликою ціною.

Що робити, якщо варення закручене, пироги випечені, а смачна ягода залишилася? Так, можна просто помити і з'їсти або зварити компот, але це дуже просто і банально. Тому, давайте спробуємо здивувати і одночасно порадувати себе незвичайним рецептом.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Граніта – традиційна страва із Сицилії. Вважається, що італійці зобов'язані її появі арабам, які привезли із собою освіжаючий десерт із льоду. Колись дозволити собі крижаний десерт улітку могли лише заможні громадяни, адже для приготування використали сніг, який збирали на вершинах гір та зберігали у спеціальних печерах. Як приготувати домашню граніту з вишневого фрешу – розповідає Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.

Олександр Якутов
Олександр Якутов

Популярні новини зараз
Олег Жданов прокоментував казки пропагандистів про знищене ППО в Україні: вміють лише малювати свої перемоги У Криму злетіла у повітря військова база: лунає повітряна тривога, почалася паніка Українців неприємно здивували оновленими цінниками на хліб: такого ще не було за останні 5 років Квентін Тарантіно дав оцінку фільму "Топ Ган: Меверік" з Томом Крузом: "Це було до біса..."
Показати ще

Складові:

• Вишня – 1-1,5 кг

• Цукор – 300 г

• Сік половини лимона

• Вода – 300 мл

Приготування:

1. Вишню розбираэте на половинки і виймаєте кісточки. Даєте стекти соку. Фреш використовуєте для граніти, а вишню можете засушити на зиму.

2. Сік ставите в каструлі на невеликий вогонь, додаєте цукор і підігріваєте, щоб він розчинився.

3. Вижимаєте сік лимона.

4. На 0,5 л вишневого фрешу додаєте 300 мл води. Все добре перемішуєте. До кипіння не доводьте, а просто прогріває.

5. Знімаєте з вогню і даєте охолонути.

6. Ще раз перемішує і ставте в морозилку на 1-1,5 години. Дістаєте і спушуєте лід виделкою. По краях сік буде змерзлий, а всередині ні. Це все треба перемішати. Знову ставіть у морозилку.

7. Через деякий час витягуєте та повторюєте процедуру. Спушувати лід варто стільки разів, щоб у вас утворилася майже кремова текстура. Вийде чудовий натуральний десерт. Смачного!

Порада: якщо ви хочете зробити алкогольну граніту, то до кінця заморозки можете додати трохи бурбона чи ігристого вина.

Нагадаємо про найправильніший рецепт турецького несолодкого пирога Börek: Серкан Болат та Балі-бей вдадуться на запах.

Раніше ми повідомляли, що по-іншому ви не зможете їсти: рецепт в'ялених томатів, на які прибіжить навіть Мікеле Морроне з "365 днів".