В літній час стає дуже актуальним така страва, як окрошка. Адже цей холодний суп має не тільки приємний смак, але і добре освіжає в спеку.

У виданні "Сегодня" розповіли, як приготувати ідеальну окрошку на сметані з квасом та квашеною капустою.

В процесі приготування окрошки важливо вміти з'єднати два види овочів: ситні і нейтральні, а також гострі і пряні.

До ситних і нейтральним відносяться: морква, варена картопля і свіжі овочі.

До пряних і гострих — редька, цибуля, зелень, соління.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Для приготування окрошки необхідно підготувати продукти:

  • Квашена капуста – 370 г

  • Картопля – 400 г

  • Хлібний квас – 1.3 л

  • Морква – 100 г

  • Зелениа цибуля – 150 г

  • Редька – 120 г

  • Сметана – 40 г

  • Яйця 2 шт.

  • Гірчиця – 8 г

  • Цукор – 20 г

  • Сіль, зелень – за смаком

Спершу потрібно нарізати овочі кубиками, дрібно порубати квашену капусту нашаткувати цибулю. Четверту частину цибулі потрібно розтерти разом з сіллю.

Яйця необхідно зварити круто, білки дрібно нарізати, а жовтки розтерти зі сметаною, сіллю і гірчицею. Після цього суміш потрібно розвести квасом.

Далі необхідно змішати всі отримані інгредієнти в одному посуді і додати свіжу зелень.

Страва подається до столу як закуска, дуже добре насичує організм і допомагає перенести наслідки спеки.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували рецепт апетитною закуски з баклажанів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" мохіто можна легко приготувати своїми руками.

Також "Знай.uа" писав, що з картоплі, сиру і фаршу можна приготувати оригінальне блюдо.